UA | RU
Контактна інформація
Київ

Трекінгові палиці Naturehike — запорука безпечної подорожі

Для багатьох мандрівників трекінгові палиці є невідійманою частиною спорядження нарівні з туристичним рюкзаком та похідним взуттям, чому є низка пояснень. Ці аксесуари допомагають зберігати баланс під час підйомів та спусків з крутих схилів, а також полегшують подолання перешкод у вигляді гірських струмків та слизьких каменів. Крім того, дослідження кінця XX століття довели, що використання палиць допомагає знизити до 25% навантажень на коліна під час руху.

Але як підібрати трекінгові палиці? У нашому огляді ми вивчимо відмінності моделей, які є на сучасному ринку, та допоможемо вам визначитися з вибором.

Трекінгові, скандинавські, лижні палиці: чим вони відрізняються?

Трекінг, скандинавська ходьба, катання на лижах - кожен із перерахованих видів спорту має свої особливості, і хоч у кожному з них використовуються палиці, вони мають кардинальні відмінності.

На жаль, серед палиць не існує «універсального бійця» на кожен випадок, тому трекінгові палиці для скандинавської ходьби не підходять, як і аналоги для лижних видів спорту. Якщо не хочеться зіпсувати враження від відпочинку, а в гіршому випадку - опинитися на лікарняному ліжку, вибирати палиці варто з упором на їхню область застосування.

Трекінгові Скандинавські Лижні
Призначення Підтримка рівноваги; зниження навантаження, якому піддаються плечі та коліна під час транспортування важкого спорядження. Підвищення та рівномірний розподіл навантажень на м'язи тіла для прискореного спалювання калорій. Підтримка рівноваги; дотримання правильної техніки катання; прискорення руху.
Відмінності
  • Древка виготовлені з металу або композиту та поділені на секції, підвищуючи зручність носіння;
  • Руківʼя великої товщини забезпечують зручне утримання для зниження втоми рук під час тривалої експлуатації палиць;
  • Ремінці на руківʼях мають регульовану довжину, щоб запобігти втраті палиць.
  • У виробництві застосовуються легкі матеріали, які роблять конструкцію гнучкою, щоб вона пружинила під тиском і підштовхувала спортсмена;
  • Укорочена довжина конструкції робить махи руками під час руху гранично природними;
  • Щільна фіксація руки на руківʼї за допомогою ремінця для обмеження ходу палиці.
  • Довжина становить ≥135 см, підвищуючи якість відштовхування та ковзання;
  • Наявність лише металевого наконечника, який не підходить для пересування по поверхнях, непокритими снігами;
  • Ремінці на руківʼях забезпечують легку фіксацію рук, щоб не дати палицям вислизнути з долонь.

Види трекінгових палиць

У похідних умовах відіграє роль не лише вага, а й компактність спорядження, тому трекінгові палиці мають складані конструкції, щоб можна було скласти їх у рюкзак, якщо вони непотрібні.

Палиці для трекінгу поділяються на 3 види щодо типу конструкції:

  • телескопічні;
  • зигзагоподібні;
  • комбіновані.

Вибір залежить лише від індивідуальних уподобань користувача.

Телескопічні

Трекінгові палиці телескопічні складаються з 2-4 секцій різного діаметра, завдяки чому трубки складаються одна в одну як телескоп.

Вперше телескопічні моделі з'явилися в 1974 році та швидко здобули популярність завдяки можливості регулювання довжини з кроком в 1 см (деякі виробники навіть наносять для цього сантиметрову шкалу на древко).

Фіксація довжини може здійснюватися за допомогою цангового замка або важільної системи. Перший варіант відрізняється довговічністю та несприйнятливістю до зовнішніх пошкоджень, а другий прискорює процес збирання та розбирання конструкції.

Зигзагоподібні

Конструкція «фіксів», як їх називають професійні мандрівники, ділиться на 2-4 секції, з'єднані гнучкими тросами. З одного боку, це знижує вагу аксесуарів, з іншого - позбавляє користувача можливості налаштувати довжину палиць.

Цей недолік нівелюється подовженим руківʼям. Воно дозволяє тримати палицю різним хватом, розміщуючи долоню нижче або вище, щоб виграти пару сантиметрів та адаптувати висоту аксесуара під поточний рельєф.

Комбіновані

В них поєднується зигзагоподібна конструкція з верхнім телескопічним сегментом.

Такі складані трекінгові палиці одночасно виграють у вазі та зберігають головну перевагу телескопічних аналогів - довжину, що регулюється.

Огляд найкращих трекінгових палиць Naturehike

Ви любите активний відпочинок та шукаєте трекінгові палиці? Бренд Naturehike спеціалізується на виробництві надлегкого туристичного спорядження, яке можна замовити в онлайн-магазині офіційного дистриб'ютора Naturehike Україна.

Нижче ми розглянемо найпопулярніші моделі, які полегшать пересування по маршруту, хоч би якою не була його складність.

Naturehike ST06

Універсальна, компактна та ергономічна, ця модель підходить як для коротких піших прогулянок на природі, так і для походів на великі відстані.

Телескопічна конструкція складається з 3 секцій, виготовлених з карбону з алюмінієвим покриттям. По довжині аксесуар розсувається до 135 см, а в складеному положенні значення зменшується до 66 см.

Довжина фіксується за допомогою важелів, що можна зробити одним рухом руки. Руківʼя EVA з перехопленням зручно лягає у долоню будь-якого розміру, а широкі ремінці з нейлону не врізаються в шкіру.

Купити трекінгові палиці можна поштучно, щоб у разі виходу з ладу одного аксесуара не потрібно було придбавати відразу пару нових.

Тип телескопічна Матеріал стрижнів карбон, алюмінієве покриття
Кількість секцій 3 Матеріал руківʼя EVA
Довжина 66-135 см Вага 185 г

Naturehike NH20DS003

Ще одна палиця з карбону, яка складається з 3 секцій та має регульовану довжину в межах 62-135 см. Модель може похвалитися наявністю преміального руківʼя з поєднанням EVA та пробкового матеріалу, що мінімізує ковзання долоні під час утримання, чому також сприяють ремінці на зап'ястя.

Одна палиця важить 200 г, і щодо співвідношення «якість – ціна» це один з найкращих варіантів у своєму сегменті.

До речі, користувач може купити як один аксесуар, так і повноцінну пару. У кожному наборі є чохол для зберігання та насадки для пересування по різній поверхні (піску, траві, хисткому ґрунту, снігу), що особливо актуально, якщо ви шукаєте трекінгові палиці для гір з непередбачуваним ландшафтом, де зелена галявина може швидко змінитися кам'янистими грядами.

Тип телескопічна Матеріал стрижнів карбон
Кількість секцій 3 Матеріал руківʼя EVA
Довжина 62-135 см Вага 200 г

Naturehike ST08

Модель випускається в декількох варіантах, які відрізняються довжиною: 110 см і 120 см. Довжина є фіксованою внаслідок зигзагоподібної конструкції, де 4 секції з карбону з'єднані тонким тросом. Це зменшує вагу аксесуарів, яка дорівнює 150 г та 160 г відповідно.

У складеному вигляді довжина аксесуарів не перевищує 36 см (у моделі на 110 см) та 38 см (в аналога на 120 см).

Матеріал руківʼя - EVA, а наконечник виготовлений з вольфрамової сталі, стійкої до руйнування під час регулярних ударних навантажень.

У комплектації є ковпачок, що захищає наконечник від забруднення під час транспортування.

Тип зигзагоподібна Матеріал стрижнів карбон
Кількість секцій 4 Матеріал руківʼя EVA
Довжина
  • 110 см
  • 120 см
Вага
  • 150 г
  • 160 г

Naturehike ST07

5-секційна конструкція палиці належить до комбінованого типу з телескопічною верхньою частиною та зигзагоподібними іншими сегментами.

Користувачу доступні 2 моделі на вибір: з максимальною довжиною 115 см або 135 см. У разі потреби довжину можна регулювати, починаючи з 99 см / 115 см. Водночас довжина палиць у складеному положенні є ідентичною - лише 34 см.

Комбінована конструкція у сукупності із застосуванням у виробництві надлегкого карбону дозволила зменшити вагу аксесуарів до 175 г / 190 г, знижуючи відчуття втоми в руках наприкінці подорожі. Важливу роль у цьому відіграє і текстуроване руківʼя EVA, доповнене практично невагомим ремінцем.

Тип комбінована Матеріал стрижнів карбон
Кількість секцій 5 Матеріал руківʼя EVA
Довжина
  • 99-115 см
  • 115-135 см
Вага
  • 175 г
  • 190 г

Товари новини

Написати коментар