UA | RU
Контактна інформація
Київ

Термос Naturehike – необхідна річ чи непотрібна частина похідного спорядження?

Гарячий чай або ароматна кава – запорука гарного старту дня, особливо в осінньо-зимовий період, коли холод сковує тіло і псує настрій. Вдома для заварювання гарячого напою досить чайника і чашки, але далеко від дому потрібен спеціалізований аксесуар, що зручний в носінні і надовго утримує тепло. В такому випадку не обійтися без термоса Naturehike – простою і зручною у використанні речі, яка не тільки зберігає температуру і аромат напоїв, але також дозволяє заощадити на їх регулярній покупці в кав'ярнях.

Існує безліч видів термосів, які відрізняються матеріалами і об’ємом. У нашому огляді ми розповімо, на що звертати увагу при виборі і яка модель підійде найкраще на основі ваших індивідуальних переваг, щоб навіть далеко від дому була можливість насолодитися улюбленим напоєм.

Зміст

  1. Принцип роботи термоса Naturehike
    1. Теплопровідність
    2. Конвекція
    3. Теплове випромінювання
  2. Як працює вакуумна ізоляція?
  3. Як вибрати термос в похід?
    1. Який матеріал колби краще?
    2. Наскільки широким має бути горлечко?
    3. Які типи пробок існують?
    4. На що впливає об'єм?
  4. Огляд термосів Naturehike
    1. Naturehike Q-9H NH19SJ010
    2. Naturehike NH17S020-B
    3. Naturehike Q-9H NH19SJ011
  5. Де купити термос для чаю та їжі?

Принцип роботи термоса Naturehike

Ефективність термоса забезпечується за рахунок вакуумної ізоляції, яка запобігає витоку тепла і потрапляння холоду всередину. На перший погляд принцип роботи гранично простий, але в реальності під кришкою цього компактного вироби відбувається справжня фізика.

Налічується три головних шляхи теплообміну – це теплопровідність, конвекція і теплове випромінювання.

Теплопровідність

Провідність виникає при зіткненні декількох об'єктів, в результаті чого один предмет або рідина з високою температурою передає тепло більш холодному предмету.

Конвекція

В цьому випадку зіткнення необов'язково. Принцип даного механізму найпростіше пояснити на прикладі електричного конвектора. Під час роботи обігрівач генерує тепло, яке піднімається вгору і виштовхує холод ближче до поверхні. Цей принцип працює і в конвекційної печі, яка підходить для розігріву напоїв.

Теплове випромінювання

Розпечені предмети генерують випромінювання, яке неможливо побачити неозброєним оком, але легко відчути. Достатньо покласти долоню на чашку з гарячим чаєм або піднести руку до працюючої лампи розжарювання, щоб відчути вихідне тепло.

Як працює вакуумна ізоляція?

Щоб купити хороший термос, потрібне розуміння основ роботи вакууму. Зовні аксесуар має кришку і зовнішній корпус, який виготовлений із нержавіючої сталі. Усередині корпусу знаходиться ще один сталевий шар. Вакуум утворюється між першим і другим шаром, завдяки щільному закриттю судини пробкою. Це забезпечує збереження температури напою, як гарячого, так і холодного, тому, всупереч усталеному стереотипу, термос можна використовувати не тільки в холодну, але і в теплу пору року.

Завдяки поєднанню кожного складового конструкції створюється вакуумна ізоляція, яка запобігає витоку тепла в результаті теплопровідності. Щільна кришка служить бар'єром для початку процесу конвекції, а внутрішній сталевий шар утримує теплове випромінювання всередині корпусу. Аналогічний принцип діє при збереженні температури холодного напою.

Як вибрати термос в похід?

Незважаючи на широкий асортимент моделей вибір термоса зводиться до трьох основних характеристик:

  • Матеріал, з якого виготовлена колба;
  • Ширина горлечка;
  • Тип пробки.

Який Матеріал колби краще?

Ринок пропонує термоси двох типів: зі скляною і металевою колбою.

Перший вид не наділяє рідину стороннім запахом і присмаком, але чутливий до механічних впливів. У разі необережного удару скло тріскається і термос втрачає ефективність.

Металевий виріб не має таких проблем: йому не страшні удари і падіння, а за рахунок легкості сплаву мінімізується кінцева вага виробу, тому термос має необмежений термін служби і зручний в носінні.

Так що скляні термоси краще використовувати вдома, а в дорогу брати варіанти з металевою колбою.

Наскільки широким має бути горлечко?

Залежно від ширини горлечка розрізняють три типи термосів: з вузьким горлечком, з широким горлечком і термоси-трансформери.

  • Варіант з вузьким горлечком – питний термос, призначений для зберігання рідини. У ньому зручно носити заварений чай і каву, молочні коктейлі і просту газовану воду.
  • Виріб з широким горлечком працює за принципом контейнера для їжі, але з додатковою функцією у вигляді збереження температури продуктів харчування. Якщо потрібно взяти в дорогу гарячий суп або холодну окрошку – без подібного аксесуара не обійтися.
  • Моделі-трансформери мають особливу конструкцію з завуженим горлечком, маленькою пробкою і кришкою, що закручується і може виконувати функцію чашки.

Які типи пробок існують?

Така дрібна деталь, як пробка, може здаватися незначною, але тільки до того моменту, як Ви вперше не використовуватиме вакуумний термос. Від типу пробки залежить якість вакууму і зручність експлуатації, при цьому ціна моделей з різними видами кришок може перебувати на одному рівні.

Виробники пропонують на вибір термоси з трьома типами пробок: закручуюча, кнопкова і комбінована.

  • Закручуючий варіант невибагливий у догляді і має довгий термін служби за рахунок відсутності дрібних деталей. З пробки легко прибирати залишки напою і вона не зношується з часом.
  • Кнопковий аналог зустрічається в спеціалізованих аксесуарах для туризму. Достатньо натиснути на пробку і пити каву у задоволення. Однак дрібні елементи складніше вичистити після використання, на що потрібно витратити чималу кількість часу і сил.
  • Комбінована пробка поєднує закручуючий і кнопковий типи, пропонуючи надійний дворівневий захист від випадкового протікання.

Важливо знати! Незалежно від типу пробки термос рекомендується носити у вертикальному положенні.

На що впливає об'єм?

Чим більше об’єм, тим більше вага, тому для використання в міських умовах краще вибирати варіант невеликого розміру, який поміщається в жіночу сумочку або компактний рюкзак. Для туризму, пікніка, подорожі на автомобілі годяться моделі побільше, розраховані на великий об’єм.

Перед покупкою варто визначитися з чотирма критеріями:

  • Сезонність;
  • Кількість осіб, які будуть використовувати термос;
  • Умови застосування (місто, пікнік, тривалий похід);
  • Об'єм і частота споживання рідини на основі індивідуальних переваг.

В середньому одна людина споживає 1-2 чашки рідини об'ємом 400 мл, тому для одноразового використання досить термоса на 600-750 мл. У разі планування багатоденної подорожі необхідний об’єм багаторазово збільшується – від 1 літра і вище.

Майте на увазі! Об’єм не впливає на ефективність збереження температури рідини всередині термоса.

Огляд термосів Naturehike

Бренд Naturehike спеціалізується на виробництві спорядження і дрібних аксесуарів для туризму, які крім якості і доступної ціни відрізняються ультралегкою вагою. Це стосується і термосів, виготовлених із нержавіючої сталі за технологією багатошарового збереження температури всередині, яка ефективно працює протягом 24 годин.

Naturehike Q-9H NH19SJ010

Простий варіант зі сталевим корпусом, який легко миється і не змінює колір під впливом агресивних середовищ. Поверхня металу має матове покриття, що поліпшує хват і запобігає ковзанню в долоні.

Модель пропонує п'ять рівнів теплозбереження, тому навіть через добу температура рідини не падає нижче 55 градусів. Неважливо, наскільки холодне повітря зовні, всередині термоса створюється вакуум, що дарує користувачеві приємне тепло улюбленого напою в морозний, зимовий день.

Термос випускається в декількох об’ємах: 750 мл і 1 л. Вага першого становить 442 г, а другого – 536 г.

Знижка 5% за промокодом:
CAMP5

копіювати

Купон скопійований

Naturehike NH17S020-B

Проста конструкція, продуманий дизайн і зручне використання – це все, що потрібно від термоса для пікніка. Модель випускається в трьох кольорах: класичному чорному, яскраво-помаранчевому і відтінку металік, що переливається на сонці. Об’єм колби – 600 мл, чого вистачає на один день. Корпус виготовлений із аустеніту з низьким вмістом вуглецю, тому на матеріалі не з'являється іржа через роки активного використання.

Компактний і міцний термос не деформується в разі падіння, а пластикова кришка складається з двох знімних частин (з ручкою і без неї), тому зігрітися гарячою кавою можуть відразу дві людини.

Знижка 5% за промокодом:
CAMP5

копіювати

Купон скопійований

Naturehike Q-9H NH19SJ011

Ця модель призначена для використання в багатоденних походах, оскільки має підвищений об’єм, що становить від 1.25 до 2.2 л в залежності від обраного типу. Враховуючи висоту колб, яка дорівнює 33 і 38 см відповідно, компанія подбала про зручність користувачів і оснастила термос широкою ручкою для безпечного утримання.

Виріб відноситься до комбінованого виду з верхньою кришкою, яку можна використовувати як альтернативу чашці і наливати в неї чай. При цьому під час пиття холод не проникає всередину завдяки ще одному бар'єру у вигляді кнопкової пробки.

Знижка 5% за промокодом:
CAMP5

копіювати

Купон скопійований

Де купити термос для чаю та їжі?

Придбати термос торгової марки Naturehike можна у офіційного імпортера продукції бренду Naturehike Україна. Широкий асортимент посуду та інших аксесуарів для активного відпочинку, які виробляються за запатентованими технологіями, дозволяє вибрати кращий виріб на основі особистих вимог і переваг.

Товари новини

Написати коментар