UA | RU
Контактна інформація
Київ

Намет Naturehike Mongar 2 — Портативний будинок для комфортного відпочинку на природі

Як у природи немає поганої погоди, так і для відпочинку на свіжому повітрі немає невідповідного для цієї пори року. Але вирушаючи на відпочинок, важливо не забувати не тільки про комфорт, але і безпеки, яка має на увазі надійний захист від опадів, вітру і перепадів температур. За це відповідають похідні намети, які розроблені спеціально для того, що забезпечити користувача максимальним набором зручностей для безпечного відпочинку далеко від цивілізації.

На ринку можна знайти намети різного формату:

  • Експедиційний. Вироби, призначені для використання в екстремальних умовах. Для цього моделі виготовляються зі зміцнених матеріалів, які витримують шквалисті пориви вітру і велику вагу снігу.
  • Туристичний. Найбільш поширений варіант намету, який може бути як літнього, так і зимового формату.
  • Кемпінговий. Просторі намети з декількома кімнатами і великим тамбуром. Такі вироби розраховані для стаціонарного табору в силу свого великої ваги, але пропонують максимум зручностей.
  • Ультралегкі. Намети з мінімальною вагою для похідних умов, коли мандрівник несе все спорядження з собою в рюкзаку. Даний тип особливо популярний у любителів пішого туризму і альпіністів.

Намет Похід на природу входять в категорію ультралегких виробів, які призначені для використання як мандрівниками-аматорами, так і професійними спортсменами. Але серед величезного розмаїття моделей найбільшою популярністю користується намет Naturehike Mongar 2 - одна з кращих наметів на двох на сучасному ринку. Які особливості має даний виріб і що робить його кращим у своїй категорії, розповімо в нашому огляді.

Палатки Naturehike

Кому підійде намет Mongar 2?

Намет Naturehike Mongar 2 - якісна, міцна, і в той же час доступна за ціною намет. Вона ідеально підходить для однієї людини, якій подобається відпочивати з підвищеним комфортом, вільно розкинувшись на матраці. Однак виробник позиціонує модель як двомісний намет і вона цілком задовольняє вимогам пари чоловік, якщо вони не проти перепочити в трохи більш обмежених умовах, ніж на ліжку у себе вдома.

Завдяки УФ-захисту 50 + і водонепроникності 4000 мм цей намет забезпечує безпеку і комфорт як жарким літом, так і похмурої восени. Однак потрібно мати на увазі, що Mongar 2 не розрахована на використання в зимовий період, оскільки цього не передбачає конструкція намету.

Дизайн, матеріали та ефективність

Перш ніж купувати намет для подорожі, турист повинен розуміти принцип роботи даного виробу і розбиратися в базових характеристиках, які підкажуть, в яких умовах модель буде більш доцільною для використання.

Гідроізоляція і вітрозахист

Як би не хотілося, щоб в подорожі відпочиваючого всього супроводжувала хороша погода, непогожі дні все ж трапляються, і намет зобов'язана забезпечити туристу хоча б мінімальний захист від дощу і протягів.

З наметом Mongar 2 точно не варто турбуватися про протечках, оскільки поверхня моделі йде з силіконовим покриттям, яке витримує занурення у воду на глибину 4000 мм. Якщо це все ще нічого вам не говорить, то 4000 мм — це гідний рейтинг водонепроникності, який збереже мандрівника і місце його відпочинку сухим в проливний дощ.

Підлога запобігає просочуванню води з вологої землі всередину, а що входить в комплект ущільнювальна основа для намету захищає підлогу від пошкоджень, зачіпок і розривів при установці на дрібні камені або гострі гілки дерев. Тому з Mongar 2 точно немає сенсу турбуватися про незаплановану протікання.

Однак, як будь-який матеріал з силіконовим водонепроникним покриттям, матеріал намету потребує регулярного оновлення даного шару. В ідеалі це потрібно робити після кожного походу. А якщо відпочинок затягнувся, то краще взяти балончик з розпилювачем з собою в подорож і оновлювати гідроізоляційний шар у міру такої необхідності.

Що стосується опірності вітру, то Mongar 2 добре себе показує в більшості погодних умов. Алюмінієвий каркас і міцні Відтяжки здатні протистояти будь-якій негоді. Однак якщо насувається по-справжньому сильний шторм, то краще не випробовувати модель на міцність і знайти більш міцне укриття.

Палатки Naturehike

Зносостійкість

Намет Naturehike Mongar 2 трохи дорожче, ніж більшість моделей даного бренду, що пояснюється підвищеною міцністю каркаса і матеріалів в цілому. Це не означає, що потрібно брати виріб для ночівлі на природі в сніжну погоду, тому що незважаючи на стійкість, каркас з алюмінію 7001 все одно прогинається під великою вагою снігового покриву. Однак навесні, влітку і восени можна сміливо брати модель з собою і не сумніватися в її здібностях захищати від переривчастого вітру і опадів різної інтенсивності.

Внутрішня частина намету виготовлена з нейлону ріпстоп 20D, і це кращий варіант матеріалу, який можна очікувати від намету даної цінової категорії. Нейлон досить міцний, не розтягується, не рветься при численної пранні. Однак для активного відпочинку в горах на великій висоті або в сніговий період мандрівникові варто звернути увагу на вироби з більш міцного матеріалу на зразок нейлону 40d.

Простота установки

З наметом Mongar 2 можна забути про хитромудрих інструкціях і довгих установках, які можуть тривати від 10 хвилин до півгодини. Виріб має максимально просту конструкцію, яку можна зібрати поодинці за кілька хвилин.

Щоб встановити намет, потрібно просто розгорнути внутрішній намет, виставити каркас і замкнути дуги кожну на своє місце. У Mongar 2 використовується система швидкого кріплення, тому інструкція по збору зрозуміла навіть новачкам.

Комфорт

Намет Mongar 2 помітно більш зручна, ніж більшість інших виробів Naturehike за рахунок більшої внутрішньої площі.

При довжині 210 сантиметрів виріб забезпечує підвищений комфорт людям з високим зростом, яким набридло спати в наметі, згорнувшись калачиком в позі ембріона.

У центральній частині висота має достатнє значення, щоб зручно сидіти на похідному стільці або навпочіпки. Також є два окремих тамбура для зберігання туристичного спорядження, що звільняє місце всередині намету для нормального відпочинку.

У конструкції намету передбачені дві окремі двері, тому в разі необхідності один мандрівник може спокійно вийти назовні, не турбуючи сплячого товариша поруч.

Палатки Naturehike

Вага і розмір

В цілому, намет Naturehike Mongar 2-це міцна і універсальна намет. Проте її вага і розмір в складеному вигляді можуть стати проблемою для піших походів без нічого.

При вазі 2.2 кілограм модель трохи важкувата, якщо враховувати її позиціонування як надлегку двомісний намет. Однак, якщо брати до уваги, що цей намет має доступну вартість і поставляється в повному комплекті з усіма необхідними аксесуарами, його вага цілком прийнятний.

Наша думка: вага Mongar 2 робить її кращим вибором для туристів, які більше піклуються про свій комфорт, ніж про вагу переносимого спорядження. А краще, якщо туристи подорожують на автомобілі.

Намет Mongar 2: відгуки наших покупців

Користувачі Naturehike на платформі Amazon, відзначають хороше співвідношення ціни і якості Mongar 2. Здебільшого, відгуки покупців свідчать про те, що дана намет забезпечує відмінне поєднання продуктивності і комфорту без націнки, яку можна помітити У інших виробників.

Крім того, туристам подобається водонепроникність і довговічність намету, яка не втрачає своїх властивостей і зберігає первинний зовнішній вигляд навіть через кілька сезонів інтенсивного використання.

Ключові особливості Naturehike Mongar 2

Якщо не сперечатися про поняття надлегких наметів і сприймати модель як кемпінговий варіант, то до Naturehike Mongar 2 складно причепитися.

При першому використанні користувач відразу відзначить зручність конструкції у всіх аспектах. Від просторого внутрішнього намету до високих стель — це портативний і одночасно зручний будинок далеко від цивілізації, в якому мандрівник знайде притулок незалежно від погодних умов.

Окремо потрібно відзначити великий простір для зберігання туристичного спорядження, яке дозволяє надійно заховати всю переноситься одяг і аксесуари під навісом, щоб уникнути їх намокання під дощем або перегріву в силу впливу прямих сонячних променів. Це також дозволяє збільшити внутрішній простір, який можна ефективніше використовувати для відпочинку: розташувати надувні матраци, подушки, розкласти ковдри.

Незважаючи на відносно доступну вартість, Mongar 2 зроблена з високоякісних і міцних матеріалів. Неприємно купувати бюджетну намет, якої вистачає всього на кілька походів в силу неякісних матеріалів в основі. Компанія Naturehike розуміє цю проблему і створює максимально зносостійкі вироби, які витримують різні погодні умови (і це стосується не тільки намету Mongar 2, але і всіх виробів бренду в цілому).

Вентиляція внутрішнього простору-окреме достоїнство моделі. Багато намети розташовують тільки одним вентиляційним отвором, а значить, при тривалому знаходженні всередині турист ризикує отримати тепловий удар під час відпочинку в літній період. Також у бюджетних варіантів з непродуманою конструкцією виникають проблеми з конденсатом. Але все це не відноситься до Mongar 2, так як інженери продумали другий вентиляційний отвір, щоб поліпшити прохідність повітря.

Що варто було б доопрацювати?

Єдиний нюанс-це вага намету, який при всьому бажанні складно назвати ультралегким. На жаль, намет Naturehike Mongar 2 не підходить для тривалих піших походів і для таких цілей краще звернути увагу на моделі Cloud Up або Cycling. Однак для пари відпочиваючих, яка подорожує на автомобілі або хоче провести Приємний вікенд далеко від мегаполісу, даний варіант стане хорошим вибором.

Перевага

  • просторий внутрішній намет;
  • водонепроникний і міцний матеріал;
  • зносостійкий алюмінієвий каркас;
  • є окреме місце для зберігання туристичного спорядження;
  • двоє дверей для безперешкодного входу і виходу;
  • кілька вентиляційних отворів для кращої повітропроникності;
  • підходить для людей високого зросту;
  • легко складається;
  • доступна ціна.

Недостатки

  • занадто велика вага для тривалого пішого походу;
  • не підходить для використання в зимовий період;
  • необхідно періодичне оновлення гідроізоляційного шару.

Якщо ви не впевнені, який намет Naturehike підійде для ваших цілей найкращим чином, пропонуємо ознайомитися з нашим оглядовим матеріалом, де розібрані характеристики і особливості популярних наметів бренду.

Купити намети Naturehike можна в нашому онлайн-магазині Naturehike-ua.com.ua з офіційною гарантією від виробника.

Товари новини

Написати коментар