UA | RU
Контактна інформація
Київ

Намет Naturehike Cycling для любителів відпочинку без нічого

Відпочинок на свіжому повітрі передбачає безліч видів активності від пікніка разом з друзями до альпінізму і складних походів, що вимагають великої фізичної підготовки. Для кожного з видів відпочинку є своя Екіпіровка, яка створюється на основі вимог до міцності, легкості, здатності відштовхувати вологу та іншого. Серед спорядження мандрівника одним з найважливіших складових є намет, яка забезпечує туристу захист і можливість комфортно відпочити під відкритим небом. Але якщо для тривалих походів не обійтися без особливо міцних всесезонних моделей, як Природна Зоряна Річка, то любителям подорожувати на велосипеді (і не тільки) підійде намет Їзда на велосипеді на природі - ультралегкий варіант для комфортного відпочинку влітку і в демісезон.

Палатка Naturehike Cycling
Намет Naturehike Cycling
Призначення велоспорт, кемпінг, трекінг
Сезонність весна, літо, осінь
Місткість одномісний
Форма півсфера
Кількість входів 1
Тип конструкції двошаровий
Матеріал каркаса 7001 алюміній
Діаметр дуг 7 мм
Матеріал внутрішнього намету поліестер 210T
Матеріал підлоги оксфорд-нейлон 150D з поліуретановим покриттям
Водостійкість тенту 4000 мм вод. ст.
Водостійкість дна 4000 мм вод. ст.
Довжина 205 см
Ширина 155 см
Висота 110 см
Розміри в упаковці 40 x 15 x 15 см
Вага 1.7 кг

Дизайн

За формою намет Їзда на велосипеді на природі нагадує плавник акули, і це є одночасно гідністю і недоліком. При правильній установці виріб має відмінну аеродинамікою. Але в разі помилки намет може ловити потоки повітря збоку, які здатні завдавати значної шкоди основної конструкції.

Каркас з декількома повнорозмірними дугами забезпечує оптимальну стійкість за рахунок міцних розтяжок. Однак для більшого комфорту і надійності в непогожі вітряні ночі ми рекомендуємо відпочивати з закритим входом в намет.

Комплектація

Намет поставляється в повному комплекті, який відразу готовий до подорожі:

  • акуратний чохол разом з компресійними стяжками;
  • внутрішній намет;
  • каркас з легких алюмінієвих кілків;
  • настил підлоги.

Розтяжки, які поставляються з наметом, мають незвично велику товщину, але досить прості в обігу.

Вага

Загальна вага внутрішнього намету, тенту, алюмінієвого каркаса і статі становить 1618 грам. Той факт, що внутрішній намет, тент і підлогу виготовлені з ультратонких матеріалів, означає, що модель займає мінімум місця в рюкзаку, а саме 40 сантиметрів в довжину і 15 – в ширину.

В особливо спекотні літні дні користувач може встановити виріб без внутрішнього намету для кращої вентиляції. У цьому випадку вага конструкції зменшується ще на третину.

Палатка Naturehike Cycling

Простота установки

Кожна одномісна намет Naturehike виділяється на тлі виробів конкурентів не тільки легкістю, але і простотою установки. Виробник заявляє, що вся конструкція збирається в середньому за 5 хвилин. Однак, виходячи з нашого досвіду, цей процес може зайняти трохи більше – 8 хвилин (але з урахуванням того, що ми вперше збирали даний виріб і знайомилися з особливостями його конструкції).

Під час установки потрібно уважно перевіряти правильність установки стрижнів в маточинах, від чого залежить стійкість намети. Але даний фактор відноситься до всіх наметів, в основі яких знаходиться подібний каркас, оскільки при неправильному з'єднанні дуг виріб може впасти при першому пориві вітру.

Внутрішній простір

Поняття місткості у виробів бренду Naturehike досить відносне, оскільки багато наметів Naturehike, огляд на які ми робили раніше, виявлялися занадто маленькими для комфортного розміщення всередині заявленої кількості осіб. У випадку з Naturehike Cycling все набагато простіше. Це одномісна модель, розмір підлоги якої становить 205 на 95 сантиметрів. Хоча фактична довжина трохи менше через внутрішніх кутів, загальну внутрішню площу можна злегка збільшити до 140-150 сантиметрів за рахунок тамбура, який призначений для зберігання туристичного спорядження під час сну мандрівника.

Naturehike намет, відгуки та характеристики яких можна знайти на нашому сайті Naturehike-ua.com.ua, розробляється з урахуванням значень зростання середньостатистичної людини. Тому при зрості близько 170-180 сантиметрів мандрівник може вільно розміститися всередині і ставати на коліна без необхідності нахилятися, щоб не зачепити стелю. У головній частині намету передбачений маленький трикутний мішечок для зберігання дрібних аксесуарів, а також гачок для підвішування кемпінгового ліхтаря.

Тамбур має досить велику площу для розміщення об'ємного рюкзака, щоб не спотикатися об нього при вході/виході з намету. У нього без проблем поміщається рюкзак як на 75 літрів, так і на 105 літрів. Якщо турист подорожує разом з твариною, то для нього також вистачить місця в тамбурі.

Вентиляція і водонепроникність

Збоку намету є один вентиляційний отвір, якого цілком достатньо для невеликого внутрішнього простору моделі. При цьому внутрішня частина намету виготовлена з поліестеру (за винятком підлоги, який виготовлений з нейлону), що забезпечує виробу гідну вентиляцію і зводить до нуля ймовірність утворення конденсату.

У той же час тонкий матеріал говорить про непридатність Naturehike Cycling для використання при низькій температурі, оскільки виріб не володіє теплозберігаючими властивостями.

Незважаючи на легкість матеріалів і конструкції в цілому, рівень водонепроникності моделі робить її невразливою перед тривалими зливами і періодичної вітровим навантаженням. Технологія передбачає оновлення гідроізоляційного шару в міру його стоншування, однак не вимагає робити це після кожного використання виробу. Водостійкість тенту і підлоги досягає приблизного значення в 4000 мм водного стовпа, що відносить намет до категорії професійних аксесуарів для туризму.

Моменти для доопрацювання

В ідеалі намет потрібно встановлювати на рівну поверхню, але в поході для цього не завжди є відповідні умови. В результаті користувач може зіткнутися з єдиним серйозним недоліком вироби, який здатний порушити спокійний сон: шум ляскаючих стін при сильному вітрі. У більшості випадків (якщо швидкість вітру не перевищує 20 км/год) шум не представляє особливої проблеми, але в дуже вітряні ночі звуки можуть стати настільки сильними, що відпочинок стане неможливим.

Однозначного вирішення даної проблеми немає, враховуючи форму намету. Але, як варіант, можна подовжити Відтяжки і натягнути тент таким чином, щоб збільшити аеродинамічний кут.

Палатка Naturehike Cycling

Підбити підсумок

Naturehike Cycling-надлегка одномісна намет, яка призначена для любителів велотуризму, трекінгу і пікніків в літню пору року. Модель також підходить для використання в демісезон, але за умови, що температура повітря не опускається нижче + 5 ° C.

Каркас моделі виготовлений з полегшеного алюмінієвого сплаву і збирається за кілька хвилин. Всю конструкцію можна встановити приблизно за 5-7 хвилин. Виріб пропонує достатньо місця для комфортного відпочинку однієї людини зростом до 185 сантиметрів. Невеликий тамбур вміщує об'ємний рюкзак і при бажанні його простір можна використовувати під додаткове місце для домашнього вихованця.

Водонепроникність моделі досягає 4000 мм вод. ст, а за рахунок спеціального отвір в одній зі стін забезпечується оптимальна вентиляція в спекотну літню ніч. Вага Naturehike Cycling, включаючи не тільки складові конструкції, але і чохол разом зі стяжками, досягає 1618 грам (вага, заявлений виробником, – 1.7 кілограм), що робить її однією з найлегших виробів бренду без шкоди для міцності каркаса.

Гідність:
  • легкий і міцний каркас з алюмінію;
  • швидка збірка;
  • тамбур для зберігання туристичного спорядження;
  • оптимальний розмір для людини середнього зросту;
  • високий рівень водонепроникності без необхідності регулярного оновлення водовідштовхувального шару;
  • гідна вентиляція завдяки отвору в стіні;
  • доступна вартість.
Недостатки:
  • при сильному вітрі може створюватися гучний шум від ляскаючих стін;
  • матеріал не володіє теплозберігаючими властивостями і не призначений для використання в умовах низьких температур.

Товари новини

Написати коментар