UA | RU
Контактна інформація
Київ

Як ставити намет: інструкція для тих, хто вперше збирається у подорож

Досвідчені мандрівники хоч раз спостерігали за ситуацією: туристи-новачки довго копошаться на одному місці, марно намагаючися встановити намет. На це боляче дивитись, і зазвичай проблема вирішується лише тоді, коли в ситуацію втручається досвідчений турист, добре серце якого не витримує споглядання цієї картини.

Насправді встановлення намету — не такий страшний процес, як здається на перший погляд. Все, що потрібно, — слідувати 7 простим крокам з нашої інструкції.

Отже, ви готові стати приборкувачем туристичних наметів? Тоді розпочнемо!

Зміст

  1. Як встановлюється намет: розбираємо від «А» до «Я»
    1. Крок 1: Розстеляємо футпринт
    2. Крок 2: Розкладаємо внутрішній намет
    3. Крок 3: Збираємо каркас
    4. Крок 4: Встановлюємо намет
    5. Крок 5: Встановлюємо тент
    6. Крок 6: Розтягуємо намет і вбиваємо кілочки
    7. Крок 7: Облаштовуємо місце для відпочинку
  2. Поради щодо встановлення намету
    1. Вибираємо найкраще місце
    2. Орієнтуємося на напрям вітру
    3. Визначаємо сторони світла
    4. Дотримуємося правил безпеки
  3. Де купити туристичний намет?

Як встановлюється намет: розбираємо від «А» до «Я»

Насамперед потрібно підготувати необхідне:

  • футпринт і намет;
  • жердини для каркаса;
  • кілочки та відтяжки;
  • кишеньковий молоток (за бажанням);
  • другого ентузіаста (намет встановлюється швидше і простіше разом із напарником).

Оскільки більшість сучасних наметів, включаючи продукцію Naturehike, складається з внутрішнього намету та зовнішнього тенту, ми розробили гайд на прикладі моделі Cloud Up 2.

Стисло про цей намет:

Форма півсфера
Місткість двомісний (також буває одномісний і тримісний)
Сезонність три сезонний
Матеріали
  • поліестер 210T з PU покриттям + сітка В3 для внутрішнього намету
  • тканина Оксфорд 150D для підлоги
  • поліестер 210T з PU покриттям для тенту
Розміри 270 х 125 х 100 см
Вага 2.1 кг

Також ми додали кілька корисних порад, які зроблять ваш відпочинок у наметі комфортним і що важливо — збережуть нервові клітини цілими.

Тепер, коли все готове, можна приступити до основного дійства!

Крок 1: Розстеляємо футпринт

Не всі туристичні намети передбачають у комплектації футпринт (додаткову підлогу). Однак ми наполегливо рекомендуємо купити футпринт, оскільки він виступає захистом від промокання підлоги намету і захищає його від забруднення та дрібних пошкоджень.

Модель Cloud Up 2 вже включає футпринт. Його потрібно рівно розкласти на місці встановлення намету та зафіксувати краї за допомогою кілочків.

Крок 2: Розкладаємо внутрішній намет

Коли футпринт розкладено, розгортаємо поверх нього намет. Важливо визначитися, в яку сторону буде направлено вхід, і розкладати виріб з урахуванням цього рішення.

Також потрібно стежити, щоб краї футпринту чітко збігалися з краями намету, що дозволить заощадити час на подальшому встановленні. Якщо у вас намет від іншого бренду або футпринт купувався окремо, необхідно витримувати відповідність між розмірами підлоги намету та футпринту. Головне, щоб додаткова підлога не виступала за краї намету, інакше волога накопичуватиметься під виробом під час дощу.

Крок 3: Збираємо каркас

Намет Naturehike Cloud Up 2 встановлюється максимально просто завдяки конструкції каркаса , жердини якого з'єднані мотузками. Достатньо послідовно зафіксувати жердини одна до одної й вставити кінці в металеві люверси, які запресовані в стропи по краях футпринту та намету.

Шости деяких наметів можуть бути не з'єднаними між собою мотузками і вимагати ручного складання. У такому випадку слід дотримуватися вказівок в інструкції виробника.

В асортименті Naturehike також є автоматичні моделі з каркасами, що саморозкриваються. Час встановлення таких варіантів скорочується вдвічі, а від користувача потрібно мінімум зусиль.

Крок 4: Встановлюємо намет

Тепер настає час істини.

Коли алюмінієвий каркас встановлено, підвішуємо внутрішній намет до жердин за допомогою гачків. Навіть у разі першого встановлення виробу цей процес займе не більше кількох хвилин.

Крок 5: Встановлюємо тент

Внутрішній намет встановлений — розпочинаємо встановлення тенту. Розтягуємо брезент над наметом та фіксуємо його по краях за допомогою фастексів. На бічних стропах є регулятори довжини, які дозволяють щільніше затягнути тент, якщо це необхідно.

Пам'ятайте, що рівень натягу тенту залежить від ступеня вологості матеріалу. Під час інтенсивних опадів і одразу після них краще не натягувати тент до межі, інакше брезент може порватися під час висихання.

Майте на увазі, що встановлення тенту є необов'язковим, якщо стоїть гарна погода. Однак, коли ви подорожуєте в горах, де погода буває непередбачуваною, краще використовувати тент, щоб захистити спорядження від намокання.

Крок 6: Розтягуємо намет і вбиваємо кілочки

Ще один крок у забезпеченні безпеки — розтягування намету за допомогою відтяжок та кілочків. Це робиться для надання конструкції більшої стійкості на випадок, якщо здійметься сильний вітер.

По краях намету є відтяжки, що прив'язуються до кілочків. Кілочки необхідно глибоко вбити в землю під кутом 45°, і якраз для цього найкраще підійде невеликий молоток (особливо, якщо ви ставите намет на твердому ґрунті або кам'янистій поверхні). Довжину відтяжок потрібно відрегулювати таким чином, щоб вони не провисали.

Крок 7: Облаштовуємо місце для відпочинку

Намет встановлено, але це ще не все.

Щоб відпочинок був наповнений комфортом, не можна забувати про провітрювання намету. Тому відразу після його встановлення відкрийте вхід для вільної циркуляції повітря, зафіксувавши матеріал за допомогою бічних ремінців.

Вітаємо! Ваш перший намет встановлений!

Але не поспішайте: ми підготували ще кілька важливих моментів, які треба знати перед тим, як помчати за обрій назустріч пригодам.

Поради щодо встановлення намету

Мало знати, як потрібно поставити намет. Необхідно враховувати місце для його розміщення, положення щодо сторін світу, напрям вітру та інші нюанси.

Стисло про все розповімо далі.

Вибираємо найкраще місце

Від вибору місця під намет залежить зручність сну і те, з яким настроєм ви прокинетеся вранці. У деяких випадках необачність навіть здатна завдати шкоди здоров'ю, наприклад, якщо мандрівник розіб'є намет поруч із похилим деревом або під засохлою гілкою, що можуть впасти прямо на голову сплячому. Тож під час вибору місця враховуйте наступне:

  1. Переконайтеся, що поблизу немає «аварійних» дерев, і уважно дивіться під ноги, якщо не хочете встановити намет на мурашнику і прокинутися вночі в колі нових друзів.
  2. Приберіть каміння, гілки та шишки на всьому майданчику. Повірте, стоун-терапія та акупунктура — це корисні процедури, але вони будуть зайвими в польових умовах. Ретельна підготовка місця дозволяє уникнути пошкодження підлоги намету, появи проколів і розривів.
  3. Уникайте зупинки на сон у низині або поруч із водоймами. У першому випадку це загрожує підтопленням під час грози, у другому — випаданням рясного конденсату на стінах намету і на спорядженні.

Орієнтуємося на напрям вітру

Щоб намет не роздувався, а на кілочки не надавалося зайве навантаження, розташуйте намет входом у бік від напрямку вітру. У випадку дуже вітряної погоди природним захистом може бути лінія дерев (але пам'ятаємо про перший пункт стосовно «аварійних» дерев).

Якщо ж стоїть ясний день, то можна поступити навпаки, щоб легкий вітерець вільно проникав у намет і не виникало ефекту «печі».

Визначаємо сторони світу

Не зайвим буде прорахувати траєкторію руху сонця, щоб вранці сонячні промені не розжарили намет настільки, що ви прокинетеся наскрізь промоклим від поту. Тому ідеально, якщо ви будете залишатися в тіні до запланованого часу пробудження.

Дотримуємося правил безпеки

  1. Облаштовуйте зону для сну з навітряного боку від багаття і туалету, щоб не вдихати неприємні запахи.
  2. Розводьте вогонь подалі від намету, щоб уникнути попадання іскор на матеріал.
  3. Візьміть за правило завжди закривати вхід до намету. Таким чином ви уникнете проникнення всередину непроханих гостей: ящірок, змій, комах та іншої живності, здатної відчутно зіпсувати враження від відпочинку.

І наприкінці рекомендація від нашої команди: якщо після встановлення намету у вас залишилися зайві кілочки та інші аксесуари, не полінуйтесь і зберіть усе в мішок для зберігання, щоб не шукати їх по всьому табору під час збору.

Де купити туристичний намет?

Ви ознайомилися з нашою інструкцією і захотіли вирушити у подорож? Тоді Вам знадобиться надійний і зручний намет Naturehike. Замовити його можна в офіційного дистриб'ютора товарів бренду, в онлайн-магазині Naturehike Україна.

В нашому асортименті представлені моделі будь-якої сезонності, форми та місткості. Але головне — приємна ціна без націнок, що відповідає якості матеріалів та довговічності конструкцій.

Товари новини

Написати коментар