UA | RU
Контактна інформація
Київ

Як термос Natyrehike тримає температуру?

Оскільки людина — теплокровна істота, її потреби змінюються залежно від температури повітря: коли нам спекотно, ми хочемо охолонути, коли холодно — зігрітися. І все для того, щоб підтримувати постійну температуру тіла на рівні 37°C.

Одним із найуніверсальніших засобів, який допомагає зробити життя комфортнішим (а іноді навіть може стати справжнім порятунком як від спеки, так і від холоду) є термос Naturehike. Він розроблений за спеціальною технологією, що дозволяє якнайдовше утримувати початкову температуру напою всередині. Але як саме це працює? Розберемося у нашому матеріалі.

Зміст

  1. Особливості конструкції термосів
  2. Як працюють термоси Naturehike?
  3. Як довго зберігається температура рідини у вакуумному термосі?
  4. Огляд термосів Naturehike
    1. Naturehike NH17S020
    2. Naturehike Q-9H NH19SJ010
    3. Naturehike Q-9H NH19SJ011
  5. Де придбати термос недорого?

Особливості конструкції термосів

Існує два основних типи термосів: з колбою зі скла або металу. Обидва варіанти є гарантом ефективного збереження температури налитої всередину рідини, але перший актуальний для використання у міському середовищі (через крихкість скла), а другий — для подорожей, оскільки несприйнятливий до механічного впливу та ударів. Саме тому термостійка продукція Naturehike виробляється із використанням зносостійкого металу в якості основного матеріалу для колби.

Кожен термос для чаю та кави від компанії Naturehike виготовляється з нержавіючої сталі 304 — аустенітної марки, яка відрізняється оптимальним хімічним складом, не виділяє шкідливих домішок при контакті з окропом та не надає рідині неприємного присмаку. Але головна перевага металу — його низька теплопровідність, що дає змогу зберігати початкову температуру напою упродовж тривалого терміну.

Щоб уникнути попадання повітря всередину термоса, кожна модель оснащується герметичною кришкою. Як правило, це комбінована пробка, що складається із двох елементів:

  • Частина, що відгвинчується і створює ефект вакууму;
  • Кришка, що закручується, — додатковий захист від витікання напою. Вона також може використовуватися в якості імпровізованої чашки.

У сумі ці фактори сприяють утриманню тепла або холоду всередині конструкції протягом мінімум 6 годин (у деяких моделях це значення досягає 8 годин і більше).

Як працюють термоси Naturehike?

У виробництві термосів бренд Naturehike використовує за основу принцип подвійних стінок. Технологія виглядає наступним чином: дві сталеві труби зварюються разом, утворюючи крихітний простір з повітрям. Оскільки нержавіюча сталь відрізняється низькою температуропровідністю, пряма передача тепла або холоду від внутрішньої стінки до зовнішньої практично неможлива.

Цей процес також виключає повітряний прошарок. Гаряча внутрішня колба нагріває лише шар повітря, замкнений між двома стінками, та не розжарює зовнішній металевий шар. Гаряче повітря не може рухатися в сторони і єдиним виходом для нього є рух вгору, де його зупиняє герметична пробка.

Наочний принцип роботи термосів Naturehike наводимо нижче:

  1. У звичайних термосах холод та тепло впливають на налиту рідину за допомогою конвекції.
  2. Сталевий термос із подвійними стінками забезпечує вакуумну ізоляцію завдяки повітряному прошарку, що мінімізує процес конвекції та зміну температури всередині конструкції.
  3. Напій у термосі залишається гарячим чи холодним незалежно від температури повітря зовні.

Як довго зберігається температура рідини у вакуумному термосі?

Існує кілька критеріїв, від яких залежить тривалість збереження температури всередині термосу:

  • Місткість. Чим більший об’єм налитого напою, тим більше енергії він виробляє, зберігаючи свою температуру. Простіше кажучи, гарячий чай у термосі місткістю 1 літр виробляє більше тепла, ніж аналогічний напій об’ємом 500 мілілітрів, а отже довше утримує тепло.
  • Розмір горлечка. Вузьке горлечко мінімізує кількість повітря, яке може проникнути всередину при відкритті пробки.
  • Допоміжні аксесуари. Чохол для транспортування забезпечує додатковий захист зовнішньої частини корпусу виробу від впливу морозу та прямих сонячних променів. Крім того, цей елемент полегшує транспортування аксесуара, що особливо актуально у випадку, якщо Ви думаєте купити харчовий термос великої ємності.

Дані фактори враховуються при виробництві термосів Naturehike, які призначені для використання в польових умовах, а отже повинні якнайдовше утримувати на одному рівні температуру води або їжі всередині. Залежно від ємності та типу моделі, цей час може коливатися від 6 годин до 1 дня.

Огляд термосів Naturehike

Асортимент виробника представлений безліччю вакуумних термосів із відмінностями у вигляді дизайну та ряду дрібних елементів, що підвищують ефективність продукції та полегшують її експлуатацію. У нашому короткому огляді ми розберемо ТОП 3 термоси різної ємності, які підійдуть для використання як у зимовий, так і літній сезон.

Naturehike NH17S020

Класичний термос ємністю 600 мілілітрів — оптимальний варіант як для тривалого походу, так і на кожен день. Із розрахунку на 250 мілілітрів (саме стільки в середньому один раз випиває людина) цієї ємності достатньо на кілька разів застосування. Аксесуар також можна використовувати як дитячий термос, оскільки має малу вагу та яскравий дизайн.

Матеріал моделі — нержавіюча сталь, яка не покривається корозійними плямами, у тому числі при постійному контакті з агресивними середовищами. Однією з особливостей термоса є потрійна кришка: одна пробка з клапаном, що відкривається одним натисканням, і дві кришки, які покращують якість вакууму і можуть застосовуватися в якості чашок. У сукупності з конструкцією, що складається з двох стінок, це дозволяє зберегти температуру рідини всередині майже на добу: 20 годин — для окропу і 18 годин — для прохолодних напоїв.

Naturehike Q-9H NH19SJ010

Міцний сталевий корпус, якість вакууму та мінімум дрібних деталей — це головні особливості даної моделі, яка стане надійним супутником у тривалих поїздках. Модель оснащена комбінованою пробкою, що складається з клапана та знімної металевої кришки. Після використання достатньо відкрутити клапан і промити різьбове з'єднання під проточною водою, що спрощує весь процес догляду.

Даний термос має стандартну ємність 1 літр та оснащений вузьким горлечком, за допомогою якого легко розливати напій по чашках. Для зручності утримання поверхня корпусу має матове покриття, яке не тільки зводить до мінімуму ковзання в долоні, але й матує дрібні подряпини.

Але головна перевага будь-якого термоса — це високий рівень температурної ізоляції, і даній моделі є чим похвалитися. За рахунок великого об'єму, подвійних стінок і прилеглого клапана всередині утворюється вакуум, що зберігає тепло або холод налитого напою протягом 24 годин.

Naturehike Q-9H NH19SJ011

Зручність є найважливішим фактором для польового спорядження, і навіть незважаючи на підвищену ємність, модель NH19SJ011 не обділена цією якістю.

NH19SJ011 — особливо місткий термос, ємність якого досягає 2.2 літрів, достатніх для одночасного використання великою групою подорожуючих. Підвищена ємність і, як наслідок, значна вага при використанні 100% об’єму компенсуються продуманою до дрібниць конструкцією. У ній передбачена не тільки широка ручка для утримання, а й невелике вушко, в яке простягається ремінець для носіння аксесуара на плечі.

Модель цілком виготовлена із високоміцної сталі за винятком клапана із термостійкого пластику. Клапан щільно закривається сталевою кришкою, що у сумі створює якісний вакуум, що не дає воді втратити температуру протягом 24 годин.

Де придбати термос недорого?

Замовити якісний термос для використання у міських та польових умовах можна у нашому онлайн-магазині Naturehike Україна, який є офіційним дистриб'ютором туристичної продукції бренду.

Наш каталог включає всі необхідні для активного відпочинку аксесуари — від наметів до похідного посуду, які виготовлені з високоякісних, довговічних матеріалів і можуть похвалитися доступною ціною завдяки застосування у виробництві запатентованих технологій.

Товари новини

Написати коментар