UA | RU
Контактна інформація
Київ

Готуємо на багатті в поході з Naturehike

За вікном майже літо, а це значить, пора упаковувати спальник, намет, дрібні туристичні приналежності в похідний рюкзак Naturehike і вирушати за місто, де природа вже розквітає різнокольоровими фарбами. Дикі пейзажі, свіже повітря, спілкування з близькими здатні подарувати незабутні емоції, але ніщо не дає таке тепло, як страва на вогні.

Смачна і поживна їжа-важлива складова гарного відпочинку. вона заповнює втрачені протягом дня сили, дарує енергію, необхідну для активного проведення часу, і піднімає настрій. Але готувати їжу далеко від цивілізації в кілька разів складніше, ніж в домашніх умовах: необхідно продумувати кожну дрібницю, наперед планувати меню, володіти знаннями про правила поводження з вогнем і розуміти, як правильно використовувати набір туристичного посуду Naturehike.

Якщо ви є новачком в туризмі і не знаєте, як спланувати приготування їжі на багатті, ми підготували ряд порад, які допоможуть стати асом на похідній кухні.

1. Плануйте меню заздалегідь

Планування-ключовий момент в будь-якій подорожі, а коли попереду відпочинок великою компанією або багатоденний похід, то підготовка заздалегідь – це спосіб уникнути зайвих нервів і зберегти гарний настрій.

Перед тим, як закрити за собою двері і відправитися назустріч пригодам, розкладіть всі продукти харчування, які хочете взяти з собою. Бажано скласти попередній список, розписавши в ньому детальне меню на кожен прийом їжі з розрахунком на окрему людину в групі. Даний спосіб допомагає уникнути непередбачених ситуацій, коли хтось випадково забув якийсь із продуктів, залишивши товариша голодним. Підготовлені продукти можна скласти в рюкзак або (якщо планується звичайний пікнік вихідного дня) в окрему термосумку.

Також не можна забувати про каністрі для питної води, яка необхідна в будь-якому вигляді відпочинку. На відміну від звичайних пластикових пляшок, каністра Naturehike виготовляється з еластичного і легкого поліетилену. Перевагою виробу є його здатність компактно складатися і можливість багаторазового використання.

Знижка 5% за промокодом:
FR5

копіювати

Купон скопійований

2. Підготуйте необхідне кухонне обладнання

Якщо розпалити вогонь під час привалу не дозволяє пожежна безпека (занадто вітряна погода, немає спеціально обладнаного майданчика), в якості альтернативи під час простого пікніка або в разі подорожі на автомобілі можна використовувати повноформатну газову піч з однією або декількома конфорками. Але в пішому поході така важка техніка буде недоцільною і подібний пристрій краще замінити легкої газовим пальником, яка встановлюється поверх балона або кріпиться до них з допомогою шланга.

Для приготування страви на багатті потрібна туристична посуд, яка відрізняється від звичайної компактними розмірами і легким вагою. Для компанії від двох осіб підходить набір туристичного посуду Naturehike NH18T018-G, яка складається з дев'яти предметів, включаючи чотири алюмінієвих Казанка. Їх обсягу достатньо для одночасного приготування декількох страв на трьох осіб, а один з казанків можна використовувати в якості чайника.

Не забудьте про дрібні столових приладах. Для цього підходить компактна вилка-ложка Naturehike з титану-екологічна Заміна одноразовим приладів. Складаний ніж-основний атрибут спорядження, який обов'язково знадобиться на природі. Інструмент повинен бути гострим і ергономічним, так як на нього покладається основна робота: пиляти, різати, наколювати і навіть копати, якщо під рукою немає похідної лопати

Знижка 5% за промокодом:
FR5

копіювати

Купон скопійований

3. Візьміть алюмінієву фольгу

Фольга-кращий друг відпочиваючого, який має масу варіантів використання:

  • Під час приготування страв на грилі, решітка швидко забруднюється жиром, який складно відмити. Є Рада, як уникнути цієї проблеми, – покласти на решітку алюмінієву фольгу.
  • Не вистачає ще однієї тарілки-фольга може служити імпровізованої посудом.
  • У фользі простіше запікати овочі-так вони готуються швидше і виходять смачніше.
  • Недоїдену їжу можна викладати і загортати у фольгу до наступного привалу.

Безбоязно викидайте використаний алюмінієвий лист-це більш дружній для екології матеріал, ніж Поліетиленова упаковка.

4. Готуйте на розпеченому вугіллі

Розвести багаття-найпростіше в процесі готування їжі. Існує ряд проблем, які здатні ускладнити кулінарію на свіжому повітрі:

  • через непередбачувані пориви вітру жар від язиків полум'я постійно змінюється, роблячи температуру готування непостійною;
  • занадто близьке розташування їжі до вогню може спалити продукти.

Кращий варіант приготування їжі-почекати, поки зникне полум'я і згорять дрова. В результаті виходить розпечений до білого вугілля, який генерує приблизно однакову температуру спека, дозволяючи рівномірно прожарити або запекти м'ясо і овочі. Забезпечити безперервне тління можна шляхом додавання сухих дров в невеликій кількості, щоб не дати багаття розгорітися з новими силами.

5. Частіше перевертайте їжу

Щоб вийшов смачний стейк, обов'язково перевертайте м'ясо кожні 10-15 хвилин. Даний спосіб допомагає запобігати згорання продукту і сприяє рівномірній прожарювання з усіх боків.

Це також дозволяє уникнути попадання великої кількості жиру в багаття, що може привести до потужного займання, здатному не тільки спалити обід, але і стати причиною пожежі.

Підбити підсумок

Вітаємо, ви пройшли курс початківця мандрівника і знаєте, як готувати на багатті під час активного відпочинку! Спочатку процес підготовки буде непростим, особливо на етапі планування меню. Але вже після першого походу ви опануєте необхідними навичками, щоб готувати не тільки напівфабрикати, а й повноцінні страви з нуля без доступу до благ цивілізації.

Після закінчення обіду не забувайте прибирати за собою. Обов'язково гасіть багаття, використовуючи лопату або інший інструмент, і прибирайте все сміття в місці стоянки, щоб наступні відпочиваючі могли насолодитися відпочинком в чистоті.

Частина, що залишилася після багаття зола-гарне добриво для рослин. Можна дочекатися, коли вогнище охолоне, і розкидати золу у стовбурів дерев, чагарників, квітів. Це удобрює грунт і відлякує шкідників.

Подорожуйте з Naturehike Україна і наповнюйте відпочинок незабутніми враженнями!

Знижка 5% за промокодом:
FR5

копіювати

Купон скопійований

Товари новини

Написати коментар