UA | RU
Контактна інформація
Київ

Чим гарний титановий посуд Naturehike для походу?

Голодний шлунок здатний перетворити день на справжнє випробування, тому похідний посуд грає критично важливу роль у польових умовах. Але який інвентар для польової кухні вибрати?

Серед мандрівників давно точаться дискусії про універсальність посуду з того чи іншого матеріалу, і в цих суперечках одним із головних героїв завжди виступає титановий посуд.

Звичайно, не можна заперечувати той факт, що ціна на вироби з титану є вищою за аналогічні варіанти з алюмінію або сталі. Цим метал відлякує туристів на початковому етапі вибору, адже начебто навіщо платити більше? Проте все не так просто, оскільки відмінності титану криються в дрібницях, і ми розповімо про них, щоб раз і назавжди зруйнувати упереджене ставлення до посуду з цього сріблястого металу.

Титановий похідний посуд: особливості та переваги

Коли виникає нова технологія, перше, на що грішить рядовий користувач, – витівки маркетологів. Проте випадок з посудом із титану – це, швидше, рідкісний виняток з правил.

Якість титанового інвентарю настільки висока, що він «продає себе самостійно», не потребуючи додаткової реклами. Це доводить його попит не тільки у туризмі, а й в інших сферах, наприклад, у будівельній промисловості та медицині. Однак висока вартість зіграла з титаном злий жарт, через що у багатьох виникають сумніви «купувати чи не купувати титановий посуд?».

Наша відповідь однозначна: звичайно, купувати! І щоб не бути голослівними, вивчімо низку фактів про цей метал.

  1. Висока міцність. Титан не гнеться у разі падіння з висоти людського зросту. Крім того, такий посуд не деформується під час складання в рюкзак, чим точно не може похвалитися дешевші аналоги з алюмінію.
  2. Мінімальна вага посуду. Тут важливо враховувати, що титан не є найлегшим матеріалом. Показники щільності металів, що використовуються у виробництві похідного посуду, такі:
  • алюміній: 2.7 г/см3;
  • титан: 4.5 г/см3;
  • залізо: 7.87 г/см3.

З цього випливає, що серед трьох металів найлегшим є алюміній, проте є одне «але». З огляду на високу міцність титану, посуд з нього роблять з більш тонкими стінками, що дозволяє мінімізувати кінцеву вагу виробу. В результаті користувач отримує легше та довговічніше кухонне приладдя.

  1. Антипригарні властивості. Щодо «антипригарності» титан займає почесне друге місце після тефлону, тому посуд з титановим покриттям часто зустрічається й на домашній кухні. Подібне напилення також демонструє стійкість до руйнування: навіть якщо подряпати його ножем, воно збереже цілісність та продовжить виконувати свої функції. Логічно, що якщо покриття з титану має таку зносостійкість, то що говорити про посуд, повністю виготовлений з цього металу.
  2. Несприйнятливість до впливу високих температур. Можна сміливо використовувати титановий казанок для приготування на багатті, оскільки метал неможливо пропалити. Крім того, кіптява, що утворилася на дні та стінках посуду, легко очищається за допомогою піску або щебеню. У випадку з алюмінієвим виробом зробити таким чином не вийде, оскільки це може призвести до руйнування анодованого шару.
  3. Низька теплопровідність. З одного боку, в титановому казанку їжа нагрівається не так швидко, як у виробі з алюмінію або сталевого сплаву, але й остигає вона набагато повільніше, дозволяючи заощадити паливо на повторному розігріванні страв (у разі використання похідного пальника).
  4. Інертність до довкілля. Титановий посуд для походу не вступає в реакції під час контакту з їжею та водою, не надає їм стороннього присмаку та запаху. Приємний бонус – несприйнятливість металу до корозії, що робить його практично вічним матеріалом, в якому середовищі він не застосовувався б.
Це цікаво! Британські вчені з'ясували, що користувачі, які готують їжу в титановому посуді, менш схильні до харчових отруєнь, оскільки титан нейтралізує максимальну кількість хвороботворних бактерій.

Посуд Naturehike з титану: що купити?

Щоб приготувати повноцінний раціон у польових умовах, потрібна наявність комплекту посуду, аналогічного тому, що використовується на домашній кухні.

Для економії вашого часу ми вже зібрали практичний набір інвентарю, де кожен виріб виготовлений з висококласного титанового сплаву, дозволяючи швидко та смачно приготувати перші та другі страви на природі, а також насолодитися улюбленими гарячими напоями, де б ви не знаходилися.

Посуд доступний для придбання в онлайн-магазині Naturehike Україна – офіційного дистриб'ютора надлегкого туристичного спорядження для туризму, який випускає бренд Naturehike.

Каструля Naturehike NH18T202-B

Легка як пір'їнка, ця мініатюрна каструля важить лише 164 грами та здатна стати справжнім героєм у кемпінг походах. З її допомогою можна готувати перші страви, розігрівати напівфабрикати або топити сніг на багатті.

Обʼєм моделі становить 1300 мл, що еквівалентно 5 порціям супу з розрахунком по 250 мл на одну особу. Щоб не дати їжі охолонути після приготування, достатньо накрити каструлю кришкою з комплекту.

Розміри посуду не перевищують 13.8 х 9 см, що разом зі складаною ручкою дозволяє компактно упакувати виріб в рюкзак, заощаджуючи місце для іншого спорядження.

Матеріал титан Розміри 13.8 х 9 см
Обʼєм 1300 мл Вага 164 г

Сковорода Naturehike NH18T010-A

Якщо хочеться заощадити час і одночасно приготувати першу та другу страви, то на додаток до каструлі потрібна сковорода, в якій можна обсмажити шматочки м'яса, риби, нарізані овочі або просто розігріти гарнір.

Повна довжина виробу становить 22 см, а діаметр поверхні для смаження – 17 см. Висота стінок дорівнює 4.2 см, полегшуючи перемішування їжі та перевертання великих шматочків для рівномірного приготування.

Модель також оснащена складаними ручками. Вага сковороди ледве сягає 116 грамів і мінімально позначається на вазі спорядження. Після використання каструлю можна поставити у сковороду для зручного транспортування.

Матеріал титан Розміри 17 х 4.2 см
Повна довжина 22 см Вага 116 г

Чайник Naturehike NH21CJ007

Незалежно від того, на які незвідані стежки вас заніс дух пригод, немає нічого бажанішого та більш підбадьорливого, ніж ковток ароматної кави або чаю. Чайник від Naturehike здатний виконати це побажання протягом декількох хвилин завдяки тонкощам титанових стінок і кришці, що прискорює процес закипання води.

Об'єму чайника, що дорівнює 1000 мл, вистачає на 5 стандартних чашок по 250 мл або на 2 похідні кружки по 450-500 мл. Форма складаної ручки дозволяє безпечно зафіксувати ємність над багаттям. Крім того, ручка не нагрівається під час кип'ятіння води, виключаючи ризик отримання опіків при розливанні окропу по чашках.

Матеріал титан Розміри 16.7 × 15 см
Обʼєм 1000 мл Вага 185 г

Кружка Naturehike NH20CJ005

Найзручніший спосіб пиття гарячих напоїв на природі забезпечує туристична кружка, що має не тільки мінімальну вагу, але й еталонну міцність у порівнянні з ємностями, які зазвичай використовуються вдома.

Модель випускається у двох обʼємах: 450 мл та 600 мл. Розміри першого варіанту становлять 9 х 8 см при вазі у 79 грамів, а габарити другого – 9 х 10 см при вазі у 95 грамів.

Усередині ємності нанесена мірна шкала, а зверху кухоль закривається за допомогою кришки, щоб холодне повітря ззовні не вплинуло на температуру напою.

Примітно, що кухоль можна використовувати як імпровізований казанок, наприклад, для приготування або розігрівання сублімованої їжі.

Матеріал титан Розміри
  • 9 х 8 см
  • 9 х 10 см
Обʼєм
  • 450 мл
  • 600 мл
Вага
  • 79 г
  • 95 г

Столові прибори Naturehike

Плануєте купити титановий туристичний посуд? Тоді не забудьте про дрібне столове наряддя з металу, яке стрімко набирають популярності завдяки екологічності в експлуатації.

Такий аксесуар важить лише пару десятків грамів і має необмежений термін служби – достатньо сполоснути його під проточною водою після використання, витерти насухо та скласти для подальшого зберігання.

В асортименті Naturehike є кілька варіантів титанових столових приборів для туризму:

Як зрозуміло з назв, перша модель є ложкою (але із загостреними зубчиками для легкого захоплення їжі), а в другій поєднуються всі столові прибори: з одного боку це ложка, а з іншого – виделка із зазубреним лезом, що виконує функцію ножа.

Тепер, знаючи про особливості титанового посуду від Naturehike, ви є справжнім знавцем туристичного спорядження!

Готуйте ситні та смачні страви на природі, насолоджуйтеся легкістю та міцністю вашого набору кухонного інвентарю і пам'ятайте: туризм – це не лише захоплюючі дух пригоди та пейзажі, а й яскрава палітра смаків, створених власними руками просто неба.

Товари новини

Написати коментар