UA | RU
Контактна інформація
Київ

Глемпінг: відмінності відпочинку та вибір товарів Naturehike

Просто уявіть: ви прокидаєтеся вранці під тихе шелестіння листя, виходите з намету, що більше нагадує розкішний номер готелю, та насолоджуєтеся краєвидами дикої природи, які наче зійшли зі сторінок пригодницького роману. Ні, це зовсім не сон — це глемпінг!

Глемпінг є новим трендом у подорожах, який поєднує найкращі риси кемпінгу та п'ятизіркового відпочинку. Чим ще відрізняється цей вид туризму, чому він стрімко набирає популярності, та яке туристичне спорядження Naturehike підходить для його організації — розберемося в усьому якомога детальніше!

Глемпінг: новий рівень розкішного відпочинку на природі

Мешканці мегаполісів — це діти урбанізації, які вважають за краще оточувати себе комфортом завдяки благам цивілізації. Проте навіть ті, хто звикли до міської метушні та шаленого ритму життя, іноді потребують невеликої паузи, що дозволяє привести думки до ладу та зарядитися енергією для нових звершень.

У пошуку спокійного відпочинку багато хто вирушає на природу, щоб відволіктися від повсякденних турбот і насолодитися красою навколишнього світу. Однак далеко не кожному до душі нести на собі важкий туристичний рюкзак, готувати їжу на вогнищі та ночувати у спальниках. В результаті в туризмі з'явився новий напрямок «глемпінг» як відповідь на запит городян, які не бажають стикатися зі складнощами відпочинку дикуном.

Назва цього виду відпочинку є об'єднанням скорочених слів «glamorous camping» (гламурний кемпінг), і в ньому вже криється головне пояснення на питання «Що таке глемпінг?». Якщо поринути в історію, таке проведення часу неправильно вважати нововведенням. Наприклад, римські імператори подорожували на грецькі острови разом зі всією свитою, і на їхньому шляху заздалегідь розбивалися спеціальні намети, у яких було організовано комфорт, звичний для палацового життя.

Сучасний глемпінг пропонує ті ж самі переваги та навіть більше з урахуванням різноманітності туристичного спорядження на ринку. Але як і будь-який відпочинок, він вимагає грамотної підготовки, про що ми розповімо далі.

Кемпінг vs. Глемпінг

Якщо під час кемпінгу туристи готують їжу на вогнищі або газових пальниках і ночують у звичайних наметах, де зі зручностей є хіба що спальні мішки, то глемпінг це зовсім інший досвід. Мандрівникам доступні всі блага цивілізації — від комфортних місць для сну з обладнаним душем і туалетом до окремої зони для приготування страв.

Розібратися у відмінностях цих видів відпочинку допоможе таблиця:

Кемпінг Глемпінг
Сезон Літо, тепле міжсезоння Цілий рік
Умови проживання Мінімальний набір спорядження, що складається з намету, спальника, приладдя для приготування їжі, змінного одягу та предметів гігієни першої потреби Повний набір зручностей, включно з комфортним наметом, м'яким матрацом, обладнаним душем, туалетом, комплектом складаних меблів та дрібними аксесуарами
Для кого Підходить для тих, хто віддає перевагу аскетичному відпочинку Оптимальний для тих, хто не готовий відмовлятися від комфорту


Варто зазначити, що глемпінг не завжди передбачає відпочинок у наметі. Залежно від індивідуальних уподобань, мандрівник може вибрати різний тип відпочинку, навіть такий як еко-глемпінг в Карпатах. Відмінності в підвидах глемпінгу засновані на особливостях місця розміщення — від портативних наметів до повноцінних будиночків просто неба, обладнаних усім необхідним, зокрема проведеними комунікаціями, засобами зв'язку, зоною для спа тощо.

Ось короткий перелік того, які бувають види відпочинку під назвою «глемпінг» щодо типу житла:

  • Намети. Просторі, обладнані всім необхідним для комфортного проживання, такі намети дозволяють насолоджуватися природою, не жертвуючи зручностями. Всередині можуть бути меблі, м'які матраци та навіть повноцінні ліжка. І, до речі, подібний відпочинок може самостійно організувати будь-який мандрівник.
  • Будинки на деревах. Для тих, хто мріяв у дитинстві про будиночок на дереві, цей варіант глемпінгу стане дивовижною знахідкою. Відокремлені, з чудовими краєвидами на ліс або гори, ці засоби розміщення пропонують всі сучасні зручності, такі як ванні кімнати, кухні та затишні спальні.
  • Екобудинки. Ці будинки будуються з урахуванням екологічних стандартів і часто використовують відновлювані джерела енергії, як сонячні панелі. Екобудинки можуть бути виконані в різних стилях, від мінімалістичних до розкішних, пропонуючи унікальне поєднання комфорту та турботи про природу, як глемпінг Шатро.
  • Геодезичні куполи. Їхні футуристичні конструкції з відмінною теплоізоляцією та панорамними вікнами пропонують унікальний спосіб провести час на природі, насолоджуючись чарівними видами на зоряне небо та навколишній ландшафт.
  • Будинки на колесах. Вони надають ідеальне поєднання мобільності та комфорту. У сучасних будинках на колесах часто передбачено кухню, ванну кімнату та спальну зону, що перетворює фургончик на мініготель.

Відмінності у підборі товарів

При підборі товарів для глемпінгу, акцент на комфорті та зручності є ключовим фактором. На відміну від кемпінгу, в якому основний упор робиться на легкості та функціональності спорядження, у глемпінгу відпочинок на природі є нерозривним з елементами розкоші.

До ключових особливостей, які слід враховувати під час вибору товарів для глемпінгу, належать:

  • Намети. Виготовляються з водонепроникних та дихаючих матеріалів, що забезпечують захист від погодних умов, та мають збільшений внутрішній простір для відпочинку.
  • Спальні місця. Замість спальних мішків та туристичних килимків, для глемпінгу підходять повнорозмірні матраци та ліжка. Глемпінг затишок також можна підвищити за допомогою ковдр та подушок.
  • Меблі. Це можуть бути як стаціонарні (для будиночків), так і складані меблі. Основним критерієм їх вибору є зносостійкість матеріалів, які не повинні боятися механічного впливу, температурних перепадів і контакту з вологою.
  • Освітлення. Перевага надається ліхтарям, які здатні тривалий час працювати на одному заряді акумулятора (особливо актуально для глемпінгу в наметі).
  • Кухонне обладнання. Багаторазовий посуд з харчових металів, що легко очищаються, — аксесуари «must have». Для приготування страв підходить портативна плита чи гриль.

Крім того, при виборі спорядження обов'язково враховується екологічність матеріалів та їхня стійкість до впливу навколишнього середовища.

Добірка товарів Naturehike для глемпінгу

Якщо ви самостійно плануєте відпочинок на природі з сім'єю або у колі друзів, досягти необхідного рівня комфорту допоможе продукція Naturehike, створена з упором на довговічність та легкість конструкцій.

Намет Naturehike Village CNK2300ZP022

Автоматичне складання дозволяє встановлювати намет за лічені хвилини, навіть якщо раніше ви не мали досвіду в установці туристичних наметів. Однією з особливостей моделі є титановий вініловий навіс, який блокує 99% сонячного світла. Крім того, навіс підвищує водонепроникність намету до 2000 мм, захищаючи від короткочасного дощу.

Навіс можна використовувати по-різному: як дах або окремий тент, надаючи більше простору для відпочинку. Якість матеріалів також знаходиться на висоті. Внутрішня частина виконана з тканини Oxford 150D зі срібним покриттям, а зовнішня — з тканини Oxford 210D. Каркас виконаний з заліза, тому не деформується у разі інтенсивного вітру.

Матеріал каркаса метал Місткість 6 осіб
Матеріал зовнішнього намету Оксфорд 210D Розміри при складеному тенті 540 х 260 х 190 см
Матеріал внутрішнього намету Оксфорд 150D зі срібним покриттям Розміри у складеному вигляді 98 х 25 см
Матеріал тенту вініл Вага 15 кг

Надувний матрац Naturehike CNH23DZ10001

Якщо ви шукаєте матрац для глемпінгу, на якому можна спати так само комфортно, як у домашньому ліжку, то цей матрац стане для вас справжнім відкриттям. Його розміри досягають 210 х 150 х 25 см, тому місця вистачить з лишком як для однієї людини, так і для кількох відпочивальників загальною вагою до 300 кг.

Модель надувається та здувається протягом 3-5 хв за допомогою помпи з комплекту, а верхня рельєфна поверхня забезпечує правильне прилягання матеріалу до тіла, сприяючи повному розслабленню м'язів.

Місткість 2 особи Розміри у надутому вигляді 210 х 150 х 25 см
Max навантаження 300 кг Розміри у складеному положенні 43 х 30 х 25 см
Особливість є вбудована помпа Вага 4.8 кг

Стіл Naturehike CNK2300JU010

Складаний столик легко взяти з собою куди завгодно: не лише на глемпінг Закарпаття, а й на пікнік чи риболовлю. Конструкція виготовлена з нержавіючого алюмінію 6063, що робить модель на 40% легшою за дерев'яні столи.

Складання здійснюється у 2 етапи: спочатку розкладаються ніжки, а потім — фіксується стільниця за допомогою клямок. У розкладеному вигляді стіл сягає розмірів 57 х 60 х 44 см і підходить для розміщення 2 осіб. На стільниці вільно помістяться туристична плита, посуд, їжа та всілякі дрібниці загальною вагою до 30 кг. Водночас можна не перейматися за стійкість стола: за неї відповідають нековзні накладки на ніжках.

Матеріал алюміній 6063 Розміри у встановленому вигляді 57 х 60 х 44 см
Max навантаження 30 кг Розміри у складеному положенні 76.5 x 19.5 x 9.5 см
Особливість нековзні накладки на ніжках Вага 3 кг

Контейнер Naturehike CNH22SN019

50-літровий контейнер виготовлений з поліпропілену. Він робить корпус стійким до температурних перепадів та хімічних впливів, зберігаючи речі всередині у первозданному вигляді, що особливо важливо в умовах природи. Кришка виконана з деревини та має 2 відділення загальним об'ємом 5 л. Бічні клямки надійно фіксують кришку, яка витримує вагу до 30 кг — ви можете використовувати її як столик або тумбу.

Контейнер відкривається декількома способами: через верхню кришку або бічні дверцята. Стійкість на нерівній поверхні забезпечують нековзні ніжки, а бічні поглиблення виконують роль ручок для зручного транспортування.

Матеріал поліпропілен, деревина Розміри у встановленому вигляді 55 х 35.5 х 39.5 см
Max навантаження 30 кг Розміри у складеному положенні 55 х 35.5 х 16.5 см
Обʼєм 50 л + 5 л Вага 4.3 кг

Вентилятор Naturehike NH22ZM001

Під час використання в наметі, вентилятор забезпечує покращену циркуляцію повітря, дозволяючи забути про спеку в літній день. Модель проста в експлуатації, а головне — здатна працювати на 3 різних потужностях протягом 5-20 годин залежно від обраного режиму.

Серцем вентилятора є акумулятор на 8000 мАгод з портом для заряджання USB Type-C. Ще одна особливість моделі — наявність автономної лампи на 68 люмен з акумулятором ємністю 700 мАгод, якого вистачає на роботу до 10 годин у режимі слабкого світла. За бажанням, деталі конструкції можна розбирати та встановлювати навпаки завдяки вбудованій системі магнітів.

Матеріал пластик Споживана потужність 4.5 Вт
Ємність акумулятора 8000 мАгод Особливість є вбудований світильник яскравістю 68 лм
Кількість режимів 3 Розміри 171 х 154 х 357 мм
Час роботи 5-20 год Вага 730 кг

Якщо ваш вибір — люксовий відпочинок на природі, і ви прагнете розвивати напрямок глемпінг Україна, більше необхідного для цього спорядження можна знайти в онлайн-магазині офіційного дистриб'ютора Naturehike.

Товари новини

Написати коментар